Gyakran Ismételt Kérdések

Általános

1.Milyen jellegű javaslatkérésre használjam a Javasolj! szolgáltatást?

  • Szolgáltatás keresés
  • Szakember keresés
  • Orvos keresés
  • Szabadúszó keresés
  • Étterem, rendezvényhelyszín keresés
  • Szálláskeresés
  • Eladó/kiadó lakás, garázs, műhely, próbaterem keresés 
  • Élmény keresés
  • Ritka termék/termény keresés
  • Céges beszállító keresés

2. Hogyan tudok pénzt keresni a Javasolj! online platformon?

Ha számos szakterületen rendelkezel ismerősökkel, jó tapasztalattal egyes szolgáltatókkal kapcsolatban, és szívesen ajánlanád őket másoknak is, akkor figyeld minden nap a javaslatkéréseket, és tegyél javaslatot mindössze 2 perc alatt, ezzel segítesz másoknak és még jutalékot is kaphatsz érte. Ha te magad vagy a keresett szolgáltató, akkor javasold saját magad, így nem csak jutalékot kaphatsz, de munkához is juthatsz.

2. Szolgáltató vagyok, miért nem tudom a Javasolj! online platformon a szolgáltatásomat hirdetni?

A Javasolj! online platformon csak javaslatkérésre, azaz szolgáltatás keresésre van lehetőség, szolgáltatás hirdetése nem lehetséges, mert a platform nem ezt a célt szolgálja.

3. Miért nincs a Javasolj! online platformon szolgáltatói adatbázis, akik között keresni lehet?

A Javasolj! szolgáltatásnak pont az az egyik erőssége, hogy nem egy mesterségesen összeállított és általában erősen hiányos adatbázisban tud keresgélni akinek szolgáltatásra van szüksége, hanem esetünkben az egész ország az adatbázis, így sokkal nagyobb a merítési és találati lehetőség.

4. Szolgáltatásra van szükségem, miért válasszam a Javasolj!-t?

Lásd: Miért érdemes minket választani?

5. Szolgáltatásra van szükségem, miért válasszam a Javasolj!-t, amikor az interneten máshol is tudok szolgáltatót keresni?

Az interneten keresgélve csak azokat a szolgáltatókat fogod megtalálni, akiknek weboldaluk van, vagy hirdetik magukat. Ők jellemzően nem egyszemélyes vállalkozások, hanem vannak alkalmazottaik, valamint a webes jelenlét miatt informatikai és marketing költségeik is, amik drágább szolgáltatást eredményezhetnek. Továbbá azok a személyek is őket fogják megtalálni, akik szintén az interneten keresnek szolgáltatást, ezért ezek a szolgáltatók jóval elfoglaltabbak lehetnek. A Javasolj! online platformon nagy eséllyel azt a szolgáltatót is megtalálod, aki az interneten máshol nem elérhető, és valószínűleg nagyobb kapacitással is rendelkeznek és olcsóbbak. Ez nem azt jelenti, hogy ők például kevésbé jó szakemberek, hanem lehet, hogy pont amiatt nincs szükségük az internetes jelenlétre, mert nagyon jó szakemberek és ajánlások útján szereznek munkát. Idősebb szakemberek nem igazán használnak internetet, valamint aki másodállásban végzi az adott szolgáltatást, szintén kis eséllyel található meg az interneten. A Javasolj! online platformon őket mind elérheted!

6. Miért válasszam a Javasolj!-t, amikor facebook csoportokban is tudok szolgáltatót keresni?

Facebook csoportokban a szolgáltatás keresésedet csak az adott csoport tagjai látják, ez eléggé lekorlátozza a találati esélyeket. A Javasolj! online platformon az egész ország az adatbázis, így sokkal nagyobb a merítési és a találati lehetőség. A facebook csoportban lévő tagoknak sokkal kisebb a motivációja a segítségnyújtás tekintetében, hiszen semmit nem kapnak érte cserébe, ezért aki segít, ő is csak jófejségből teszi. A Javasolj! online platformon jutalékban részesül a javaslatkérő által kiválasztott javaslattevő, így sokkal több segítséget fogsz kapni, azaz jóval nagyobb az esélye, hogy megtalálod a megfelelő szolgáltatót.

7. Miért válasszam a Javasolj!-t, amikor ismerősöktől is tudok kérdezni?

Jó ötlet ismerősnél érdeklődni, de ha ő nem tud javasolni senkit, vagy akit javasol túl drága, esetleg nincs kapacitása, akkor érdemes a Javasolj! online platformon egy javaslatkérést feladni, hiszen ezáltal olyan szolgáltatókat is találhatsz a közeledben, akikről eddig nem volt tudomásod, és könnyen lehet, hogy közöttük találod meg azt, aki minden tekintetben a legmegfelelőbb számodra.

8. A Javasolj! miért nem vállal felelősséget a javasolt szolgáltatóért, vagy az általa elvégzett munkáért?

A Javasolj! a platformot biztosítja, hogy a kereslet egymásra találjon a kínálattal, tehát nagyobb eséllyel találd meg azt a szolgáltatót, akit keresel, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni sem a javaslattevők javaslataiért, sem az általuk elvégzett munkáért, hiszen semmilyen kapcsolatban nem állunk a javasolt szolgáltatókkal. Értelemszerűen nincs ráhatásunk a beérkező javaslatokra és az elvégzett munkára sem. A szolgáltatót te magad választod ki a kapott javaslatok alapján, a te felelősséged, hogy kit választasz, ezért legyél körültekintő, minden esetben kérj referenciákat és ne feltétlenül ár alapján döntsél.

9. A Javasolj! online platformon javasolt szolgáltatók adnak számlát az elvégzett munkáról?

A hatályos törvényi előírások értelmében, minden szolgáltató köteles számlát adni az általa elvégzett munkáról, ennek a részleteit (pl. pályázatban elszámolható legyen, stb.) te magad egyezteted le a szolgáltatókkal.

10. Lehet-e a javaslatkérőt, javaslattevőt és a szolgáltatót értékelni?

A Javasolj! szolgáltatás jellege miatt nincs lehetőség sem a javaslatkérők, sem a javaslattevők, sem a szolgáltatók értékelésére, mert értékelésük a szolgáltatás működése szempontjából irreleváns.

11. Mi történik, ha valaki nem jószándékkal, azaz nem az ÁSZF-nek és a szolgáltatás küldetésének megfelelően használja a Javasolj! szolgáltatást?

Ahhoz, hogy a Javasolj! szolgáltatásban a javaslatkérők és javaslattevők közötti idilli együttműködést fenntartsuk, célunk lesz az olyan elemek kiszűrése a rendszerből, akik nem az ÁSZF-ben és/vagy a küldetésünknek megfelelően használják azt, azaz nem jóindulatúan járnak el az embertársaikkal szemben. Őket először írásban figyelmeztetjük, és ha nem változtatnak a magatartásukon, akkor a továbbiakban nem használhatják a szolgáltatásunkat. Letiltjuk a profiljukat, az egyenlegen lévő pénzük elveszik, és a jelenlegi adataikkal nem fognak tudni újra regisztrálni sem.

12. Külföldi nyelveken mikor lesz elérhető az oldal?

A Javasolj! elindulását követően folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásunkat. A platform többnyelvűsítése várhatóan 2021. év végéig megtörténik.

13. Határontúli területeken is tudom az oldalt szolgáltatás keresésre használni?

Egyelőre csak Magyarország jelenlegi határain belül használható a Javasolj! szolgáltatás.

14. Külföldön is tudom az oldalt szolgáltatásra keresésre használni?

Egyelőre csak Magyarország jelenlegi határain belül használható a Javasolj! szolgáltatás.

 

Megjelenés

15. Mit jelentenek a nyilak a logóban?

A logóban lévő nyilak a javaslatkérők és a javaslattevők közötti kölcsönösséget szimbolizálják. Javaslatkérő segítségkéréssel fordul a javaslattevőkhöz, akik a jó tapasztalataik alapján segítséget nyújtanak, cserébe a kiválasztott javaslattevőt jutalék illeti meg.

16. Miért ezeket a színeket használtuk az oldal megalkotásánál?

Az a célunk ezekkel a színekkel, hogy ha te, mint felhasználó a villogó/vibráló élénk színű és harsány oldalakról átkattintasz ide, akkor egy kellemes, megnyugtató érzés fogadjon, ugyanakkor mégis modern struktúra és letisztult tartalom legyen elérhető.

 

Javaslatkérés

17. Hány napja van a javaslatkérőnek kiválasztani a nyertes javaslatot?

1 hét, azaz 7 naptári nap áll a rendelkezésére.

18. Mi történik, ha a javaslatkérő nem választ javaslatot?

A rendszer adminja felveszi vele a kapcsolatot, és ha továbbra sem választ, vagy elzárkózik, akkor admin egyenlő arányban elosztja a jutalékot a javaslattevők között, javaslatkérő pedig az ÁSZF-ben foglaltak értelmében kitiltásra kerül a rendszerből.

19. Mi történik, ha nem érkezik javaslat a javaslatkérésre?

Javaslatkérő újra aktiváltathatja a javaslatkérését, de dönthet úgy is, hogy nem él ezzel a lehetőséggel. Ebben az esetben viszont nincs fizetési kötelezettsége.

20. Mi történik, ha a javaslatkérésre érkező javaslatok közül egyik sem felel meg a javaslatkérőnek?

Szolgáltatásunk a platformot biztosítja, hogy a kereslet egymásra találjon a kínálattal, de felelősséget nem vállal a javaslattevők javaslataiért, hiszen semmilyen kapcsolatban nem áll a javasolt szolgáltatókkal. Értelemszerűen nincs ráhatásunk a beérkező javaslatokra, így előfordulhat, hogy azok közül egy sem megfelelő a javaslatkérőnek. Ebben az esetben is javaslatkérőnek egyet kötelezően ki kell választania, jellemzően azt, amiből a legtöbb információhoz jutott. Ha ezt nem teszi meg, akkor az admin egyenlő arányban elosztja a jutalékot a javaslattevők között.

21. Mi a teendő, ha több javaslat is megfelel a javaslatkérőnek?

Mindenképpen egyet kell kiválasztania, jellemzően azt, amiből több információt nyert, vagy amelyik feljebb van a listában, azaz korábban érkezett.

22. Mi történik, ha egy javaslatkérésre egyforma tartalmú javaslatok érkeznek? Pl. ugyanazt a szolgáltatót javasolják ketten is.

A javaslatkérő dönt, hogy melyik javaslatot választja és ezáltal melyik javaslattevőt választja nyertesnek. Dönthet érkezési sorrend, vagy akár a javaslat részletezettsége szerint is.

23. Javaslatkérő szerkesztheti a javaslatkérését?

Javaslatkérőnek a Rendszerbe beküldött javaslatkérését csak a  „Jóváhagyásra váró” státuszban van lehetősége szerkeszteni, az „Aktív” státuszban és az azt követő státuszokban lévő javaslatkérés szerkesztésére már nincs lehetősége.

24. Mi történik, ha a javaslatkérő az aktív javaslatkérés közben meggondolja magát, vagy megoldódik a problémája?

Javaslatkérő a javaslatkérését törölheti, de csak a „Jóváhagyásra váró” és „Aktív” státuszokban, és az „Aktív” státuszban is csak akkor, ha még nem érkezett a Javaslatkérő tárgyi javaslatkérésére javaslat. A javaslatkérés folyamat további státuszaiban a javaslatkérés törlésére már nincs lehetőség.

25. Egy javaslatkérésben hány szolgáltatásra kérhetek javaslatot?

Egy javaslatkérésben csak egyféle szolgáltatásra lehet javaslatot kérni. Több szolgáltatási igény esetén, minden egyes szolgáltatásra külön javaslatkérést kell indítania a javaslatkérőnek.

26. Magánszemélyként is indíthatok céges javaslatkérést?

Nem. Céggel/vállalkozással kapcsolatos javaslatkéréseket csak jogi személyként lehet indítani, magánszemélyként történő beküldése esetén, a Rendszer adminja el fogja utasítani a javaslatkérést.

27. Miért nincsenek a környezetemben aktív javaslatkérések?

Valószínűleg a környezetedben még kevesen ismerik a Javasolj! szolgáltatást, ezért nincsenek javaslatkérések sem. Oszd meg a Javasolj!-t különböző közösségi oldalakon, és tegyél róla említést az ismerőseid körében, hogy ők is értesüljenek a létezéséről, és hidd el, előbb-utóbb megjelennek a javaslatkérések a környezetedben is.;) Ezzel segíted a szolgáltatás köztudatba kerülését, cserébe egyre több lehetőséged lesz javaslatokat tenni.

 

Javaslatkérés díja

28. Miért válasszam a Javasolj!-t, amikor fizetni kell a javaslatkérésért?

Mint minden szolgáltatásnak, így a Javasolj! online platform használatának is van díja. Ezek a díjak rendkívül alacsonyak ahhoz képest, amennyi időt, energiát és pénzt megtakaríthatsz a Javasolj! szolgáltatás használatával, hiszen elég csak egy javaslatkérést feladnod és "tálcán" kapod az elérhetőségeket, akik között megtalálhod azt a szolgáltatót, akivel spórolhatsz több tíz-, vagy akár százezer forintot is. Ha innen nézzük, akkor ez nem kiadás számodra, hanem pénz megtakarítás.:)

29. Hány napja van a javaslatkérőnek a javaslatkérési díjat befizetni?

Javaslatkérő érdeke, hogy mielőbb befizesse a javaslatkérési díjat, hogy minél előbb megkapja a javaslatokat. 

30. Mennyibe kerül egy javaslatkérés?

Lásd: ÁSZF melléklete, ahol részletesen áttekintheted, hogy hogyan kerül megállapításra a javaslatkérési díj.

31. Miért kerül ennyibe a javaslatkérési díj?

Ezek a díjak rendkívül alacsonyak ahhoz képest, amennyi időt, energiát és pénzt megtakaríthatsz a Javasolj! online platform használatával. A javaslatkérési díj az elvégzendő munka feltételezett díja alapján kerül megállapításra, melyet a javaslatkérés beküldése előtt a rendszer automatikusan megjelenít neked. A javaslatkérési díj egy részét (kb. felét) a Javasolj! online platform működtetésére, fejlesztésére és marketingre fordítjuk, másik felét pedig a javaslatkérő által kiválasztott javaslattevőnek adjuk jutalék formájában, ezzel honoráljuk a segítségnyújtásukat, ami hozzájárul a javaslatkérő találati sikeréhez is.

32. Miért nem ingyenes a javaslatkérés?

A Javasolj! online platform működtetése, fejlesztése és a marketing nekünk is pénzbe kerül, valamint a jutalékok kifizetését is finanszíroznunk kell. A minimális javaslatkérési díjakból érkező bevételeket ezek finanszírozására fordítjuk. Hosszútávon egyébként tervben van a szolgáltatásunk ingyenessé tétele.

33. Miért nem a szolgáltató fizet?

A Javasolj! szolgáltatás koncepciója értelmében, mi semmilyen kapcsolatban nem állunk a javasolt szolgáltatókkal, ezért értelemszerűen semmilyen ügylet nem történhet a szolgáltató és mi közöttünk, éppen ezért nem a szolgáltatók fizetik a javaslatkérési díjat. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy más helyeken, ahol neked ingyenes a szaki kereső szolgáltatás, ott általában a szakiknak kell fizetniük a munkaszerzésért, amit nagy valószínűséggel be is építenek az áraikba, tehát bár közvetlenül nem kell fizetned a szaki keresésért, de annak a többszörösét is kifizetheted a munkadíjba építve.

34. Miért kell fizetnem, ha egyik javaslat sem felel meg?

A Javasolj! a platformot biztosítja, hogy a kereslet egymásra találjon a kínálattal, tehát nagyobb eséllyel találd meg azt a szolgáltatót, akit keresel, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni sem a javaslattevők javaslataiért, sem az általuk elvégzett munkáért, hiszen semmilyen kapcsolatban nem állunk a javasolt szolgáltatókkal. Értelemszerűen nincs ráhatásunk a beérkező javaslatokra és az elvégzett munkára sem. A szolgáltatót te magad választod ki a kapott javaslatok alapján, a te felelősséged, hogy kit választasz. Nagyon sajnáljuk, ha esetlegesen egyik sem felel meg az elvárásaidnak, ettől függetlenül a saját hatáskörünkben mi megtettünk mindent azért, hogy a számodra legkedvezőbb szolgáltatót megtaláld, ezért a fentiek értelmében, ebben az esetben is van díja a szolgáltatásunknak. Ha valótlan adatokat tartalmazó javaslatot kapsz, akkor kérjük, ezt jelezd felénk, és megvizsgáljuk a történteket.

35. Lehet bankkártyával fizetni az oldalon?

A bankkártyás fizetés egyelőre nem megoldott, csak a banki átutalás lehetséges. Jelenleg figyeljük és felmérjük, hogy mekkora igény van a bankkártyás fizetésre, és az eredmények függvényében cselekedni fogunk.

36. Jogi személyeknek van-e lehetőségük havidíjas konstrukcióban fizetni a javaslatkérésekért?

Egyelőre nincs rá lehetőség, csak az alkalmankénti díjfizetés lehetséges. Jelenleg figyeljük és felmérjük, hogy mekkora igény van a különböző díjfizetési konstrukciók bevezetésére, és az eredmények függvényében cselekedni fogunk.

 

Javaslattétel

37. Javaslattevő törölheti, vagy szerkesztheti a javaslatát?

Amíg aktív a javaslatkérés, addig a javaslattevő törölheti, de nem szerkesztheti a javaslatát. Törlés esetén új javaslatot tehet, amíg aktív a javaslatkérés.

38. Egy javaslattevő tehet több javaslatot is ugyanarra a javaslatkérésre?

Nem tehet többet ugyanarra, egyszerre csak egyet.

39. Már sokszor tettem javaslatot, de soha nem az én javaslatomat választotta a javaslatkérő. Lehet, hogy átverés az egész?

Biztosíthatunk, hogy semmilyen átverés nincs a dologban, egyszerűen mások javaslatai kedvezőbbek és jobbnak bizonyulnak a javaslatkérő számára. Próbálj meg minél gyorsabban és minél részletesebb javaslatot tenni, mert a javaslatkérők azonos javaslatok esetén, jellemzően azt a javaslatot választják, amelyikből több információhoz jutottak, vagy előrébb van a listában, azaz korábban érkezett.

40. Szolgáltató ismerősöm említette, hogy a Javasolj! online platformon egy bizonyos munkára őt javasolták ugyanakkor, amikor én is őt javasoltam. Miért nem én kaptam a jutalékot?

Javaslatkérők azonos javaslatok esetén, jellemzően azt a javaslatot választják, amelyikből több információhoz jutottak, vagy előrébb van a listában, azaz korábban érkezett.

 

Jutalék

41. Miért nem fizetik ki azonnal a jutalékot?

Ha rajtunk múlna, akkor azonnal odaadnánk minden egyes forintot nektek, de egy-egy kifizetésnek sajnos akkora adminisztrációs vonzata van, aminek a napi és havi szintű elvégzése akkora költségekkel járna, ami miatt magasabb javaslatkérési díjakat és alacsonyabb jutalékokat kéne alkalmaznunk, amit semmiképpen nem szeretnénk, ezért kénytelenek vagyunk egy kifizetési limit eléréséhez kötni a jutalék kifizetését.

42. Miért 5000 Ft a jutalék kifizetési limit?

Ez az az összeg, amit gyakori javaslattétellel viszonylag bárki gyorsan elérhet és igényelheti a jutalékának kifizetését, viszont mégsem terhel ránk napi és havi szinten komoly adminisztrációs terheket.

43. Hogyan tudom igényelni a jutalék kifizetést?

Felhasználó az aktuális egyenlegét a Honlapon, a felhasználói fiókjának „Lezárt javaslataim és egyenlegem” menüjében tudja nyomonkövetni, és a "Kifizetés igénylése" gombra kattintva tudja igényelni, amikor elérte a minimum 5000 Ft-os limitet. Szolgáltató az igényléstől számított 3 napon belül banki átutalással a Felhasználó részére kifizeti az őt megillető jutalékát. Kifizetés igénylésekor a Felhasználó egyenlege lenullázódik.

44. Hány napon belül történik meg a jutalék kifizetés?

Szolgáltató az igényléstől számított 3 napon belül banki átutalással a Felhasználó részére kifizeti az őt megillető jutalékát. Kifizetés igénylésekor a Felhasználó egyenlege lenullázódik.