Küldetésünk

„Ha összejövünk, az a kezdet,
ha összetartunk, az a haladás,
ha összefogunk, az a siker.”
– Henry Ford


Sajnos napi szinten halljuk és különböző kommentekben olvassuk az olyan frázisokat, hogy valami, vagy valaki „tipikusan magyar”, vagy „magyar mentalitású”, mely minősítések erősen pejoratív hangulatúak és meglehetősen negatív szövegkörnyezetben fogalmazódnak meg.

Ezeket legtöbbször az embertársainkhoz és bizonyos dolgokhoz való hozzáállás, mentalitás, vagy szándékos rosszindulat kapcsán tapasztaljuk.

Ezek általános emberi tulajdonságok, ezért nem gondolnánk, hogy kifejezetten magyar specifikusak lennének, kár ilyen kontextusba helyezni nemzetiségünket, ugyanakkor igaz, hogy közel 50 év félreszocializált társadalmára jellemző és akkoriban elvárt ártó és passzív mentalitás sajnos nem fog nyomtalanul eltűnni.

Emellett a társadalom folyamatos többirányú megosztottsága (legyen az politikai, egészségügyi, vagy akár hamis trendek által generált) egyre szélesebb űrt képez a magyar emberek közé is, mely szintén nem az egymás iránti bizalmat erősíti, hanem az eltávolodást.

Küldetésünk, hogy a Javasolj! szolgáltatással megpróbáljuk a magyar emberek segítségnyújtási hajlandóságát növelni, ezáltal az emberek között keletkezett űrt is kicsit szűkebbre venni, és ezt a szemléletet folyamatosan fenntartani, mert hisszük, hogy a magyar ember jószándékú és segítőkész, ami időről-időre olyan összefogásokban manifesztálódik, mely emberi életek megmentéséhez, gyermekek életkörülményeinek normalizálásához, vagy környezetünk rendbetételéhez vezet.

Küldetésünk szellemében a Javasolj! szolgáltatással egy olyan nyílt közösséget építünk, ahol magánszemélyek a kedvező tapasztalataik alapján javaslatot tesznek a javaslatkérők kereséseinek megfelelően, kvázi hasznos segítséget nyújtanak, cserébe a kiválasztott javaslattevőt jutalék illeti meg.

Ahhoz, hogy a Javasolj! szolgáltatásban a javaslatkérők és javaslattevők közötti idilli együttműködést fenntartsuk, célunk lesz az olyan elemek kiszűrése a rendszerből, akik nem a küldetésnek megfelelően használják azt, azaz nem jóindulatúan járnak el az embertársaikkal szemben.

Bíztatunk tehát, hogy légy részese növekvő közösségünknek, bátran kérj javaslatot, amikor szükséged van rá, vagy a jó tapasztalataid alapján javasolj Te is, hogy segíthess másoknak!

Köszönjük!

Javasolj! csapata